Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie babeczek jest dość proste. Mojej rodzinie smakowało, mam nadzieję że Wy również spróbujecie takich babeczek :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Zagnieć ciacho z masłem,4 łyżkami cukru,jajkami i szczyptąsoli. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Przygotowanie musu: Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, drobno pokrój lub zetrzyj na tarce. Wrzuć do rondelka, zasyp cukrem i skrop wodą. Posyp cynamonem, ilość wedle smaku. Ja proponuję ok.płaską łyżeczkę. Duś na małym ogniu aż się rozpadną
Natłuszczone foremki wylep ciastem, do każdej włóż mus z jabłek, zalep wyciętym z ciasta krązkiem(wycinaj szklanką). Piecz ok.30 min w temp.180 stopni. Jeszcze ciepłe łatwo wyjmują się z foremek. Na koniec podawaj posypane cukrem pudrem.