Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Metode wymyśliłem aby zmniejszyć ilość jedzenia w koszu,
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1104
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do odmierzenia składników używamy jednej szklanki.
obieramy 4 pomarańczę i wrzucamy do sokowirówki. ( w ten sposób otrzymamy 2 produkty sok i miąższ)
Następnie pół szklanki miąższu, 2/3 szklanki soku, 1 szklankę jogurtu naturalnego i cukier wrzucamy do blendera . (tak do 5 minut)
Do miski wrzucamy w pierwszej kolejności same suche składniki (oprócz czekolady!) i mieszamy je łyżką.
Następnie dodajemy mokre składniki (po dodaniu każdego z składników mieszamy łyżką).
po dodaniu wszystkich mieszamy około 5 min.
Przekładamy do silikonowych foremek lub papilotek.
Piec około 35 minut w temp. 150 stopni.
po wyciągnięciu odczekać 10 minut i posypać cukrem pudrem. Smacznego :)