Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z dodatkiem ricotty, czekolady oraz borówek i malin.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2651
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 228
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2651
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 228
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 238
Składniki
Piekarnik rozgrzać d0 180C, przygotować foremki na muffiny. Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Owoce umyć i osuszyć. Czekoladę posiekać na kawałki. W dużej misce wymieszać obydwie mąki, proszek, cukier oraz sól. W drugiej misce wymieszać jajka z mlekiem oraz ostudzonym masłem. Potem wmieszać ricottę. Masę przelać do sypkich składników i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wmieszać łyżką czekoladę oraz owoce. Masę przełożyć do foremek i piec przez 25-30 minut.