Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z dodatkiem ricotty, czekolady oraz borówek i malin.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5323
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5323
Składniki
Piekarnik rozgrzać d0 180C, przygotować foremki na muffiny. Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Owoce umyć i osuszyć. Czekoladę posiekać na kawałki. W dużej misce wymieszać obydwie mąki, proszek, cukier oraz sól. W drugiej misce wymieszać jajka z mlekiem oraz ostudzonym masłem. Potem wmieszać ricottę. Masę przelać do sypkich składników i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wmieszać łyżką czekoladę oraz owoce. Masę przełożyć do foremek i piec przez 25-30 minut.