Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z dodatkiem ricotty, czekolady oraz borówek i malin.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8824
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 677
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8376
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8824
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 677
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8376
Składniki
Piekarnik rozgrzać d0 180C, przygotować foremki na muffiny. Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Owoce umyć i osuszyć. Czekoladę posiekać na kawałki. W dużej misce wymieszać obydwie mąki, proszek, cukier oraz sól. W drugiej misce wymieszać jajka z mlekiem oraz ostudzonym masłem. Potem wmieszać ricottę. Masę przelać do sypkich składników i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wmieszać łyżką czekoladę oraz owoce. Masę przełożyć do foremek i piec przez 25-30 minut.