Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z winogronami"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1835
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 224
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6320
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1835
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 224
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6320
Składniki
Winogrona umyj, osusz, oderwij od gałązek. Potem pokrój na połówki i wyjmij widelcem pestki. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj maślankę. Ucieraj i porcjami wsypuj mąkę z dodatkami. Następnie wlej stopione masło. Dodaj skórkę cytrynową i winogrona. Wymieszaj ciasto łyżką.
W zagłębienia formy na muffinki włóż papierowe foremki. Posmaruj je masłem. Łyżką nałóż ciasto, napełniając foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 30 minut.Źródło: Tina