Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z winogronami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Winogrona umyj, osusz, oderwij od gałązek. Potem pokrój na połówki i wyjmij widelcem pestki. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, domieszaj maślankę. Ucieraj i porcjami wsypuj mąkę z dodatkami. Następnie wlej stopione masło. Dodaj skórkę cytrynową i winogrona. Wymieszaj ciasto łyżką.
W zagłębienia formy na muffinki włóż papierowe foremki. Posmaruj je masłem. Łyżką nałóż ciasto, napełniając foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 30 minut.Źródło: Tina