Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze smażonymi śliwkami"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3910
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 756
Składniki
ok. 25 minut • Porcja ok. 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Z proszku budyniowego, mleka i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź go, mieszając.
Śliwki umyj, osusz, usuń pestki, pokrój na ósemki. Z dwóch łyżek wody i dwóch łyżek cukru wymieszanych ze szczyptą cynamonu zrób na patelni syrop i, potrząsając nią, szybko obsmaż pokrojone śliwki. Delikatnie wyjmij je na talerz do przestudzenia.
Do babeczek powkładaj porcje przestudzonego budyniu. Na wierzchu poukładaj promieniście obsmażone cząstki śliwek. Wstaw babeczki do lodówki do stężenia.
Przed podaniem możesz je lekko oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie