Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze smażonymi śliwkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1738
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1738
Składniki
ok. 25 minut • Porcja ok. 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Z proszku budyniowego, mleka i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź go, mieszając.
Śliwki umyj, osusz, usuń pestki, pokrój na ósemki. Z dwóch łyżek wody i dwóch łyżek cukru wymieszanych ze szczyptą cynamonu zrób na patelni syrop i, potrząsając nią, szybko obsmaż pokrojone śliwki. Delikatnie wyjmij je na talerz do przestudzenia.
Do babeczek powkładaj porcje przestudzonego budyniu. Na wierzchu poukładaj promieniście obsmażone cząstki śliwek. Wstaw babeczki do lodówki do stężenia.
Przed podaniem możesz je lekko oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie