Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze smażonymi śliwkami"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 810
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1933
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 431
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 810
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1933
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 431
Składniki
ok. 25 minut • Porcja ok. 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Z proszku budyniowego, mleka i cukru ugotuj gęsty krem. Wystudź go, mieszając.
Śliwki umyj, osusz, usuń pestki, pokrój na ósemki. Z dwóch łyżek wody i dwóch łyżek cukru wymieszanych ze szczyptą cynamonu zrób na patelni syrop i, potrząsając nią, szybko obsmaż pokrojone śliwki. Delikatnie wyjmij je na talerz do przestudzenia.
Do babeczek powkładaj porcje przestudzonego budyniu. Na wierzchu poukładaj promieniście obsmażone cząstki śliwek. Wstaw babeczki do lodówki do stężenia.
Przed podaniem możesz je lekko oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie