Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ananasowa"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3227
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 183
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3227
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 183
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Do gotującego się mleka wsypujemy wiórki kokosowe i chwilę gotujemy. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy jajka, a potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Pod koniec mieszamy z masą kokosową.
Podłużną formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy mąką i napełniamy 2/3 porcji ciasta. Na cieście rozsypujemy połowę odcedzonych i pokrojonych na kawałki ananasów. Przykrywamy resztą ciasta, wierzch posypujemy pozostałymi ananasami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C.
Zimne ciasto przekrawamy poziomo na pół, smarujemy konfiturą i sklejamy. Wierzch ciasta polewamy rozgrzaną czekoladą i czekamy, by zastygła.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji 235 kcal. Białko 8,7 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 54 g.Źródło: Rewia