Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ananasowa"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1826
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1826
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Składniki
Do gotującego się mleka wsypujemy wiórki kokosowe i chwilę gotujemy. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy jajka, a potem mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Pod koniec mieszamy z masą kokosową.
Podłużną formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy mąką i napełniamy 2/3 porcji ciasta. Na cieście rozsypujemy połowę odcedzonych i pokrojonych na kawałki ananasów. Przykrywamy resztą ciasta, wierzch posypujemy pozostałymi ananasami. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C.
Zimne ciasto przekrawamy poziomo na pół, smarujemy konfiturą i sklejamy. Wierzch ciasta polewamy rozgrzaną czekoladą i czekamy, by zastygła.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji 235 kcal. Białko 8,7 g/Tłuszcz 27 g/Węglowodany 54 g.Źródło: Rewia