Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 6874

szybka babka cytrynowa

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szkl.cukru,10dkg masła
  • 10dkg margaryny
  • 1szkl.mąki pszennej
  • 0,5 szkl.mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku
  • sok z 1cytryny
  • skórka starta z 1 cytryny
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis 4 jajka ubić na sztywno z 1 szklanką cukru do tego dodać 1 szkl.mąki pszennej,0,5 szkl.mąki ziemniaczanej ,1,5 łyżeczki proszku.Na końcu wlewamy 10dkg masła i 10dkg margaryny roztopionej,ale zimnej aby się nie zważyła masa .Zmiksować na małych obrotach .Na końcu wlać sok z 1 cytryny i skórka starta z 1 cytryny. Lukier 0,5 szklanki cukru pudru i 2-3 łyżki soku z cytryny utrzeć łyżką i gotowe.Babkę tą robi się ekspresowo 15 min.i w piecu siedzi, tylko wcześniej należy sobie roztopić masło i margarynę aby przestygła.Pozdrawiam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 04 marca 2016 przepis to jeden wielki chaos - chyba nie zastanawiała się beax71 co pisze i jak pisze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewus71 03 kwietnia 2015 Bardzo udana i apetycznie się prezentuje ta babka
Pozdrawiam .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń