Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 999
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Przepis 4 jajka ubić na sztywno z 1 szklanką cukru do tego dodać 1 szkl.mąki pszennej,0,5 szkl.mąki ziemniaczanej ,1,5 łyżeczki proszku.Na końcu wlewamy 10dkg masła i 10dkg margaryny roztopionej,ale zimnej aby się nie zważyła masa .Zmiksować na małych obrotach .Na końcu wlać sok z 1 cytryny i skórka starta z 1 cytryny. Lukier 0,5 szklanki cukru pudru i 2-3 łyżki soku z cytryny utrzeć łyżką i gotowe.Babkę tą robi się ekspresowo 15 min.i w piecu siedzi, tylko wcześniej należy sobie roztopić masło i margarynę aby przestygła.Pozdrawiam.