Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puchata, lekko wilgotna i aksamitna w smaku babka cytrynowa.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113051
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 774
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113051
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 774
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Jajka, olej, sok z cytryny, cukier wanilinowy i cukier ubić mikserem do białości. Dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gdyby ciasto było za rzadkie lub za gęste można dodać trochę mąki lub wody.
Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem. Na wierzch poukładać dość luźno wiśnie. Ja do ciasta wykorzystałam drylowane wiśnie pozostałe po zlaniu nalewki. Wisienki pod wpływem ciężaru same opadną do połowy ciasta.
Piec w piekarniku w 170 stopniach przez ok 40 min (na jasno złoty kolor).