Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puchata, lekko wilgotna i aksamitna w smaku babka cytrynowa.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1349
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1402
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1366
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1349
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1402
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1366
Składniki
Jajka, olej, sok z cytryny, cukier wanilinowy i cukier ubić mikserem do białości. Dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gdyby ciasto było za rzadkie lub za gęste można dodać trochę mąki lub wody.
Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem. Na wierzch poukładać dość luźno wiśnie. Ja do ciasta wykorzystałam drylowane wiśnie pozostałe po zlaniu nalewki. Wisienki pod wpływem ciężaru same opadną do połowy ciasta.
Piec w piekarniku w 170 stopniach przez ok 40 min (na jasno złoty kolor).