Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puchata, lekko wilgotna i aksamitna w smaku babka cytrynowa.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3992
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3992
Składniki
Jajka, olej, sok z cytryny, cukier wanilinowy i cukier ubić mikserem do białości. Dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gdyby ciasto było za rzadkie lub za gęste można dodać trochę mąki lub wody.
Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem. Na wierzch poukładać dość luźno wiśnie. Ja do ciasta wykorzystałam drylowane wiśnie pozostałe po zlaniu nalewki. Wisienki pod wpływem ciężaru same opadną do połowy ciasta.
Piec w piekarniku w 170 stopniach przez ok 40 min (na jasno złoty kolor).