Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puchata, lekko wilgotna i aksamitna w smaku babka cytrynowa.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 371
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3191
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 185
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 371
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3191
Składniki
Jajka, olej, sok z cytryny, cukier wanilinowy i cukier ubić mikserem do białości. Dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać, ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany. Gdyby ciasto było za rzadkie lub za gęste można dodać trochę mąki lub wody.
Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem. Na wierzch poukładać dość luźno wiśnie. Ja do ciasta wykorzystałam drylowane wiśnie pozostałe po zlaniu nalewki. Wisienki pod wpływem ciężaru same opadną do połowy ciasta.
Piec w piekarniku w 170 stopniach przez ok 40 min (na jasno złoty kolor).