Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka o oryginalnym,niepowtarzalnym smaku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93284
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93284
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5700
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Białka ubijam na pianę. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dolewam pod koniec napar kawowy. Ucierając, wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Miksuję z roztopiony i ostudzonym masłem. Łączę z ubitymi białkami. Trzy czwarte ciasta przekładam do natłuszczonej formy z kominkiem. Resztę mieszam ze startą czekoladą. Na wierzch ciasta kawowego wykładam czekoladowe, lekko mieszam. Piekę 60 minut w 180 st. C.
Przygotowuję lukier, ucieram cukier puder z gorącym naparem kawy i rumem. Babkę lukruję.