Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pyszna babka czekoladowo miętowa o pięknym wiosennym kolorze idealna na różne okazje jak również na świąteczny stół.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1445
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 50
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 250
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1445
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 50
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 250
Składniki
Listki mięty myjemy, osuszamy i blendujemy z cukrem dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na chwilę. Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z cukrem, cukru waniliowym oraz solą. Dodajemy masło, jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy posiekaną czekoladę,a do drugiej zblendowaną miętę.
Keksówkę o wymiarach 15 x 30 wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wylewamy ciasto z czekoladą, a następnie ciasto z miętą. Pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.