Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna i pyszna babka czekoladowo miętowa o pięknym wiosennym kolorze idealna na różne okazje jak również na świąteczny stół.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Listki mięty myjemy, osuszamy i blendujemy z cukrem dodajemy 2 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na chwilę. Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z cukrem, cukru waniliowym oraz solą. Dodajemy masło, jogurt i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy posiekaną czekoladę,a do drugiej zblendowaną miętę.
Keksówkę o wymiarach 15 x 30 wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wylewamy ciasto z czekoladą, a następnie ciasto z miętą. Pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.