Do góry

Desery Przepis na:

Babka kakaowo-waniliowa.

Babka kakaowo-waniliowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 4634

Babka kakaowo-waniliowa.

Składniki

  • 6-jaj.
  • 2 szklanki maki.
  • 1.5 szklanki cukru.
  • szklanka oleju.
  • 2 łużeczki proszku do pieczenia.
  • cukier waniliowy.(1 torebka).
  • 2 łyżeczki kakao.
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka kakaowo-waniliowa.

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodawać na przemian olej z mąką,i mieszać mikserem na wolnych obrotach.Dodać
    proszek do pieczenia,lekko wymieszać.Wysmarować blachę masłem, posypać bułką tartą i wlać większą część białego ciasta.Do reszty dodać kakao i dokładnie wymieszać.Wlewać floresy na białą masę.Piec w piekarniku 180 stopni, około 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń