Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka karmelowa"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 173
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 177
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 173
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 177
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
W rondelku stop cukier puder. Wlej mleko, podgrzewaj, aż cukier się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj z cukrem, stopniowo dodając 3 całe jajka i 3 żółtka. Porcjami dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z karmelem, drugą z kakao i kawą. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Pół piany dodaj do ciasta karmelowego. Resztę piany i płatki migdałowe połącz z ciastem kawowym.
Ciasto nałóż na przemian do formy z kominkiem. Widelcem zrób „spiralki”. Piecz godzinę w temp. 180°C. Udekoruj polewą czekoladową.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie