Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka karmelowa"
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 254
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 93437
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 649
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3953
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 254
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 93437
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 649
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3953
Składniki
W rondelku stop cukier puder. Wlej mleko, podgrzewaj, aż cukier się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj z cukrem, stopniowo dodając 3 całe jajka i 3 żółtka. Porcjami dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z karmelem, drugą z kakao i kawą. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Pół piany dodaj do ciasta karmelowego. Resztę piany i płatki migdałowe połącz z ciastem kawowym.
Ciasto nałóż na przemian do formy z kominkiem. Widelcem zrób „spiralki”. Piecz godzinę w temp. 180°C. Udekoruj polewą czekoladową.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie