Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na święta Wielkanocne. Jeżeli ktoś ma ochotę na coś innego niż mazurek :)
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5738
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1049
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2371
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10511
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5738
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1049
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Składniki
W pierwszej misce mieszamy suche składniki takie jak: dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i kisiele (Mąki najlepiej przesiać, baba będzie wtedy bardziej pulchna).
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy w drugiej misce z cukrem oraz margaryną lub masłem.
Następnie dodajemy mleko i dalej chwile mieszamy. Ubijamy pianę z białek, które nam pozostały.
Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą w jednolitą masę delikatnie mieszając. Przelewamy do dwóch małych foremek bądź jednej dużej. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30min. Tak przygotowaną Babę, można udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.