Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na święta Wielkanocne. Jeżeli ktoś ma ochotę na coś innego niż mazurek :)
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 689
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 319
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 125
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 689
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 319
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 125
Składniki
W pierwszej misce mieszamy suche składniki takie jak: dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i kisiele (Mąki najlepiej przesiać, baba będzie wtedy bardziej pulchna).
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy w drugiej misce z cukrem oraz margaryną lub masłem.
Następnie dodajemy mleko i dalej chwile mieszamy. Ubijamy pianę z białek, które nam pozostały.
Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą w jednolitą masę delikatnie mieszając. Przelewamy do dwóch małych foremek bądź jednej dużej. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30min. Tak przygotowaną Babę, można udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.