Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na święta Wielkanocne. Jeżeli ktoś ma ochotę na coś innego niż mazurek :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1608
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232021
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5094
Składniki
W pierwszej misce mieszamy suche składniki takie jak: dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i kisiele (Mąki najlepiej przesiać, baba będzie wtedy bardziej pulchna).
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy w drugiej misce z cukrem oraz margaryną lub masłem.
Następnie dodajemy mleko i dalej chwile mieszamy. Ubijamy pianę z białek, które nam pozostały.
Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą w jednolitą masę delikatnie mieszając. Przelewamy do dwóch małych foremek bądź jednej dużej. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30min. Tak przygotowaną Babę, można udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.