Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2920
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19785
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2920
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Jak przyżądzić Lukier? 1,1/2 szkl. Cukru pudru > Wszystkie składniki 3 łyżki wrzątku > dokładnie 1 łyżka soku z cytryny> zmieszać! Wykonanie: - żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. - dodać mąke, proszek do piecz., Cukier wan., Olej - dodać ubitą pianę z białek - ciasto podzielić na cztery części - do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel wiśniowy, do czwartej mak. Ciato wkładać do wąskiej, podłużnej blaszki według powyższej kolejności. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godz. w temp. 170­''''''''''''''''C