Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1361
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18575
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1361
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18575
Składniki
Jak przyżądzić Lukier? 1,1/2 szkl. Cukru pudru > Wszystkie składniki 3 łyżki wrzątku > dokładnie 1 łyżka soku z cytryny> zmieszać! Wykonanie: - żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. - dodać mąke, proszek do piecz., Cukier wan., Olej - dodać ubitą pianę z białek - ciasto podzielić na cztery części - do jednej dodać kisiel cytrynowy, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel wiśniowy, do czwartej mak. Ciato wkładać do wąskiej, podłużnej blaszki według powyższej kolejności. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godz. w temp. 170­''''''''''''''''C