Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 897
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12712
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 897
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12712
Składniki
Rozpuścić margarynę i gorącą zalać mak.Utrzeć żółtka z cukrem .Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem,mak z margaryną,rodzynki umyte i sparzone wrzątkiem, na koniec ubite na bardzo sztywno białka.Leciutko wymieszać.Wylać do formy z kominkiem ,ale nie wysokiej ,oczywiście uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułeczką tartą.Piec w temp.160 *C ok.45-50 min.Sprawdzić patyczkiem.Po wystudzeniu polać czekoladową polewą.Pychotka.