Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 228
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 792
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1369
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25019
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 228
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 792
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1369
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25019
Składniki
Rozpuścić margarynę i gorącą zalać mak.Utrzeć żółtka z cukrem .Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem,mak z margaryną,rodzynki umyte i sparzone wrzątkiem, na koniec ubite na bardzo sztywno białka.Leciutko wymieszać.Wylać do formy z kominkiem ,ale nie wysokiej ,oczywiście uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułeczką tartą.Piec w temp.160 *C ok.45-50 min.Sprawdzić patyczkiem.Po wystudzeniu polać czekoladową polewą.Pychotka.