Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Rozpuścić margarynę i gorącą zalać mak.Utrzeć żółtka z cukrem .Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem,mak z margaryną,rodzynki umyte i sparzone wrzątkiem, na koniec ubite na bardzo sztywno białka.Leciutko wymieszać.Wylać do formy z kominkiem ,ale nie wysokiej ,oczywiście uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułeczką tartą.Piec w temp.160 *C ok.45-50 min.Sprawdzić patyczkiem.Po wystudzeniu polać czekoladową polewą.Pychotka.