Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Rozpuścić margarynę i gorącą zalać mak.Utrzeć żółtka z cukrem .Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem,mak z margaryną,rodzynki umyte i sparzone wrzątkiem, na koniec ubite na bardzo sztywno białka.Leciutko wymieszać.Wylać do formy z kominkiem ,ale nie wysokiej ,oczywiście uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułeczką tartą.Piec w temp.160 *C ok.45-50 min.Sprawdzić patyczkiem.Po wystudzeniu polać czekoladową polewą.Pychotka.