Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1131
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1137
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13160
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1131
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1137
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13160
Składniki
Na stolnicy połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i masło. Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać gorące mleko, dodać cukier waniliowy ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170°C około 50 min. Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy. Babkę posypać cukrem pudrem.