Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Na stolnicy połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i masło. Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać gorące mleko, dodać cukier waniliowy ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170°C około 50 min. Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy. Babkę posypać cukrem pudrem.