Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 295
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 78
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 295
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 78
Składniki
Na stolnicy połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i masło. Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać gorące mleko, dodać cukier waniliowy ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170°C około 50 min. Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy. Babkę posypać cukrem pudrem.