Desery Przepis na:
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
zoltka,cukier puder, smietane, aromat miksujemy na puch. Dodajemy make i proszek do pieczenia oraz na koncu ubita piane z bialek.
Piec rozgrzewamy wczesniej do temp. 170 st. /termoobieg/ i pieczemy ok. 30 -45 min. w zaleznosci od ksztaltu formy
Gotowa babke posypujemy cukrem pudrem. Mozna piec takze w mniejszej keksowce, jak kto woli. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Celina57 23 marca 2012Zgłoś do usunięcia
kamisia78 - dziekuje za pozdrowienia - ciesze sie, ze smakowala :) rowniez pozdrawiam Cie serdecznie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

kamisia78 07 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Ciasto obłędnie pyszne pierwszy raz piekłam a z pieczenia jestem straszna niezdara rzadko co mi wychodzi ale ta babka wśród mojej rodziny znikła błyskawicznie jest wilgotna dodałam tylko troszkę mniej cukru pudru ale to jest kwestia gustu Pozdrawiam autorkę przepisu1 Kto głosował? | Odpowiedz

Celina57 01 marca 2012Zgłoś do usunięcia
do mamci - kremowka to slodka smietana 30-36 % pozdrawiam :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

mamcia 29 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
kremówka to śmietana kwaśna czy słodka?? ile procent0 Kto głosował? | Odpowiedz

Celina57 26 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
do irmy - zrobilam dzisiaj i jest naprawde pyszne, ale koniecznie z kremowka - nie zamieniac na mleko :) pozdrawiam :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 26 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Proste i bardzo ładnie wyglądające ciasto. Czas na wypróbowanie.3 Kto głosował? | Odpowiedz