Do góry

Desery Przepis na:

Babka z czekoladą

Babka z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 686

Czekolada w środku, czekolada na zewnątrz - nic dodać, nic ująć.

Składniki

  • 3 jaja
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 100ml mleka
  • 100ml oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 łyżki proszku z chleba świętojańskiego
  • 2 łyżki kropek czekoladowych
  • Polewa:
  • 3-4 łyżeczki wody
  • 100g cukru pudru
  • aromat cytrynowy lub odrobina soku z cytryny
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka z czekoladą

Przygotowanie

  1. *Jaja utrzeć z cukrem,
    *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia i proszek z chleba świętojańskiego,
    *wmieszać,
    *dodać czekoladowe kropki,
    *wymieszać.
    *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC.
    *Wymieszać cukier puder z wodą i aromatem, polać wystudzone ciasto, *ozdobić czekoladowymi ozdobami, na przykład serduszkami, zanim polewa zastygnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń