Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z mlekiem skondensowanym"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415613
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2633
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415613
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2633
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło zmiksuj z cukrem. Dodaj proszek do pieczenia, mleko skondensowane i sól, zmiksuj. Dodaj mąkę i jajka, ponownie zmiksuj. Ciasto wlej do dużej formy na babkę. Piecz ok. 50 minut w 180°C.
Pod koniec pieczenia, w razie potrzeby, przykryj folią aluminiową. Babkę ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie