Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z mlekiem skondensowanym"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 929
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 929
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło zmiksuj z cukrem. Dodaj proszek do pieczenia, mleko skondensowane i sól, zmiksuj. Dodaj mąkę i jajka, ponownie zmiksuj. Ciasto wlej do dużej formy na babkę. Piecz ok. 50 minut w 180°C.
Pod koniec pieczenia, w razie potrzeby, przykryj folią aluminiową. Babkę ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie