Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z mlekiem skondensowanym"
Polecam.
Odsłon: 126
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Polecam.
Odsłon: 126
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło zmiksuj z cukrem. Dodaj proszek do pieczenia, mleko skondensowane i sól, zmiksuj. Dodaj mąkę i jajka, ponownie zmiksuj. Ciasto wlej do dużej formy na babkę. Piecz ok. 50 minut w 180°C.
Pod koniec pieczenia, w razie potrzeby, przykryj folią aluminiową. Babkę ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie