Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka z mlekiem skondensowanym"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Masło zmiksuj z cukrem. Dodaj proszek do pieczenia, mleko skondensowane i sól, zmiksuj. Dodaj mąkę i jajka, ponownie zmiksuj. Ciasto wlej do dużej formy na babkę. Piecz ok. 50 minut w 180°C.
Pod koniec pieczenia, w razie potrzeby, przykryj folią aluminiową. Babkę ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie