Do góry

Desery Przepis na:

Babka z mlekiem w proszku

Babka z mlekiem w proszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 1762

Dodano:

Odsłon: 2372

Dzieci na pewno polubią ten wypiek za wyjątkowy mleczny smak. Moim zdaniem jest to ciasto doskonałe na przyjęcia i letnie pikniki. Doskonale będzie prezentować się również podczas świat. Babka z mlekiem w proszku do wypiek uniwersalny i bardzo oryginalny. Moim zdaniem posmakuje wszystkim miłośnikom prostych deserów.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka z mlekiem w proszku

Przygotowanie

  1. Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję po jednym żółtku. Miksuję. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia i mleko w proszku. Miksuję. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do ciasta. Ciasto przelewam do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 45-50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę.
    Lukier: Cukier puder mieszam z wodą i sokiem z cytryny. Polewam wystudzone ciasto. Dekoruje skórką cytrynową.

  2. Zapraszam na mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń