Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z wiśniami"
Często jadacie pizzę? Wolicie ją zamówić, czy sami robicie? Czasami miewam dn...
Odsłon: 2231
Przewodnik po rodzajach, właściwościach i zastosowaniu mąk.
Odsłon: 957
Mac and cheese to popularne danie w Stanach Zjednoczonych, które jest sycące...
Odsłon: 7147
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 1821
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 1821
Składniki
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Ciasto: jajka utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Ucierając, wsyp mąkę, budynie i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Formę natłuść, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Polewa: sok z wiśni, masło, cukier i kakao włóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsta polewa. Wiśnie włóż do drugiego garnka, dodaj cukier, gotuj, aż sok odparuje.
Babkę wyjmij z formy, rozsmaruj polewę. Udekoruj ostudzonymi wiśniami.
<strong>Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 91
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 180