Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z wiśniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1653
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16265
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6554
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1653
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16265
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6554
Składniki
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Ciasto: jajka utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Ucierając, wsyp mąkę, budynie i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Formę natłuść, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Polewa: sok z wiśni, masło, cukier i kakao włóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsta polewa. Wiśnie włóż do drugiego garnka, dodaj cukier, gotuj, aż sok odparuje.
Babkę wyjmij z formy, rozsmaruj polewę. Udekoruj ostudzonymi wiśniami.
<strong>Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie