Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cóz w cukierniach dominuja bajaderki w formie kuli...ja proponuję na kruchyn spodzie z blaszki...czyz trzeba zachwalac że palce lizac :))
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1000
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4190
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1000
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4190
Składniki
a więc do roboty: makę z proszkiem posiekac z margaryną i cukrem i jajami czyli kruche ciasto. w oryginalnym przepisie jest upiec dwa placki- mi sie nie chce i pieke jeden i zaraz po wyjeciu jak jest jeszcze letni przekrawam na 2 równe częsci.
gdy ciasto przestygnie ( jest letnie) jeden placek rozkruszamy w makutrze tu najlepiej sie rozdrabnia, do rozdrobnionego ciasta dodajemy kakao rum mleko marmoladę bakalie...wyrabiamy, ma byc to masa nie kruszaca się tylko taka jak plastelina.( zawsze by masa wyszła kleista mozemy nieco dodac marmolady czy mleka...czegos mokrego)
na pierwszy placek zawsze smaruję deliktanie dzemem jakimś ma to być cos w rodzaju kleju :) na to wykladam masę bajaderkowa i wyrównuję calość. jezeli ktos ma potrzebe lub lubi moze polac placek polewa czekoladowa lub inna czy tez lukier. wg uznania
polecam i zycze smacznego