Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cóz w cukierniach dominuja bajaderki w formie kuli...ja proponuję na kruchyn spodzie z blaszki...czyz trzeba zachwalac że palce lizac :))
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
a więc do roboty: makę z proszkiem posiekac z margaryną i cukrem i jajami czyli kruche ciasto. w oryginalnym przepisie jest upiec dwa placki- mi sie nie chce i pieke jeden i zaraz po wyjeciu jak jest jeszcze letni przekrawam na 2 równe częsci.
gdy ciasto przestygnie ( jest letnie) jeden placek rozkruszamy w makutrze tu najlepiej sie rozdrabnia, do rozdrobnionego ciasta dodajemy kakao rum mleko marmoladę bakalie...wyrabiamy, ma byc to masa nie kruszaca się tylko taka jak plastelina.( zawsze by masa wyszła kleista mozemy nieco dodac marmolady czy mleka...czegos mokrego)
na pierwszy placek zawsze smaruję deliktanie dzemem jakimś ma to być cos w rodzaju kleju :) na to wykladam masę bajaderkowa i wyrównuję calość. jezeli ktos ma potrzebe lub lubi moze polac placek polewa czekoladowa lub inna czy tez lukier. wg uznania
polecam i zycze smacznego