Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 133
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 635
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 133
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 635
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Składniki
Masę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodac cukier i jajka. Ciasto wyrobic. podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden <jeszcze ciepły> rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum, szklanę mleka i utrzeć na jednolitą mase. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą. Gotową bajaderke oblać lukrem i udekorować bakaliami.