Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Masę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodac cukier i jajka. Ciasto wyrobic. podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden <jeszcze ciepły> rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum, szklanę mleka i utrzeć na jednolitą mase. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą. Gotową bajaderke oblać lukrem i udekorować bakaliami.