Do góry

Desery Przepis na:

Bajaderki

Bajaderki

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 883

Smacznego!

Składniki

  • mąka, 50 dag
  • masło, 25 dag
  • cukier puder, 20 dag
  • jajka, 2
  • proszek do pieczenia <łyżka>
  • kakao<łyżka>
  • szklanka mleka
  • dżem <dowolny><łyżka>, 5
  • bakalie
  • Rum, szklanka
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bajaderki

Przygotowanie

  1. Masę z proszkiem przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, dodac cukier i jajka. Ciasto wyrobic. podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden <jeszcze ciepły> rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum, szklanę mleka i utrzeć na jednolitą mase. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą. Gotową bajaderke oblać lukrem i udekorować bakaliami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń