Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bakaliowiec ala wilgotny keksik. Przepis również zdobyczny.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165535
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165535
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
6 jabłek pokroić w kostkę, wsypać 1 szklankę cukru i odstawić do czasu aż jabłka puszczą sok (około 15 - 20 min.
Wbić 3-4 jajka, wsypać 2 szklanki mąki wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i 1 łyżeczką sody.
Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Wsypać bakalie (ja dodaję paczkę mieszanki keksowej, rodzynki i orzechy), wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze ok. 200 stopni. Żeby ciasto nie spaliło się od góry przykrywam pergaminem. Temperatura jednak zależy od piekarnika. (Przepis dostałam od koleżanki).