Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bakaliowiec ala wilgotny keksik. Przepis również zdobyczny.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 166
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 112
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1783
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 166
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 112
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1783
Składniki
6 jabłek pokroić w kostkę, wsypać 1 szklankę cukru i odstawić do czasu aż jabłka puszczą sok (około 15 - 20 min.
Wbić 3-4 jajka, wsypać 2 szklanki mąki wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i 1 łyżeczką sody.
Wszystko dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Wsypać bakalie (ja dodaję paczkę mieszanki keksowej, rodzynki i orzechy), wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do foremki keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec około 1 godziny w temperaturze ok. 200 stopni. Żeby ciasto nie spaliło się od góry przykrywam pergaminem. Temperatura jednak zależy od piekarnika. (Przepis dostałam od koleżanki).