Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 821
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 264
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 555
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 821
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 264
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 555
Składniki
Bakłażany rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż, środki posól. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smaż. Dołóż mięso. Mieszając smaż ok. 10 minut. Dołóż koncentrat, zasmaż. Przypraw, przestudź.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Gotowy wymieszaj z przestudzonym mięsem oraz jajkiem i ziołami. Środki bakłażanów osusz i napełnij farszem. Ustaw w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop 2 łyżkami oliwy. Zapiekaj ok. 30-35 minut w temperaturze 180 st. C. Jogurt przypraw solą i pieprzem, dodaj ostatni roztarty ząbek czosnku. Bakłażany podawaj polane sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: 40 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień