Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Składniki
Bakłażany rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż, środki posól. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smaż. Dołóż mięso. Mieszając smaż ok. 10 minut. Dołóż koncentrat, zasmaż. Przypraw, przestudź.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Gotowy wymieszaj z przestudzonym mięsem oraz jajkiem i ziołami. Środki bakłażanów osusz i napełnij farszem. Ustaw w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop 2 łyżkami oliwy. Zapiekaj ok. 30-35 minut w temperaturze 180 st. C. Jogurt przypraw solą i pieprzem, dodaj ostatni roztarty ząbek czosnku. Bakłażany podawaj polane sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: 40 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień