Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 74
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 74
Składniki
Bakłażany rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż, środki posól. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smaż. Dołóż mięso. Mieszając smaż ok. 10 minut. Dołóż koncentrat, zasmaż. Przypraw, przestudź.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Gotowy wymieszaj z przestudzonym mięsem oraz jajkiem i ziołami. Środki bakłażanów osusz i napełnij farszem. Ustaw w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop 2 łyżkami oliwy. Zapiekaj ok. 30-35 minut w temperaturze 180 st. C. Jogurt przypraw solą i pieprzem, dodaj ostatni roztarty ząbek czosnku. Bakłażany podawaj polane sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: 40 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień