Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1159
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1196
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13279
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1159
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1196
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13279
Składniki
Bakłażany rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż, środki posól. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smaż. Dołóż mięso. Mieszając smaż ok. 10 minut. Dołóż koncentrat, zasmaż. Przypraw, przestudź.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Gotowy wymieszaj z przestudzonym mięsem oraz jajkiem i ziołami. Środki bakłażanów osusz i napełnij farszem. Ustaw w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop 2 łyżkami oliwy. Zapiekaj ok. 30-35 minut w temperaturze 180 st. C. Jogurt przypraw solą i pieprzem, dodaj ostatni roztarty ząbek czosnku. Bakłażany podawaj polane sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: 40 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień