Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażany faszerowane"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7565
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2351
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7565
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2351
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Składniki
Bakłażany rozetnij wzdłuż na połówki, wydrąż, środki posól. Na oleju zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smaż. Dołóż mięso. Mieszając smaż ok. 10 minut. Dołóż koncentrat, zasmaż. Przypraw, przestudź.
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Gotowy wymieszaj z przestudzonym mięsem oraz jajkiem i ziołami. Środki bakłażanów osusz i napełnij farszem. Ustaw w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop 2 łyżkami oliwy. Zapiekaj ok. 30-35 minut w temperaturze 180 st. C. Jogurt przypraw solą i pieprzem, dodaj ostatni roztarty ząbek czosnku. Bakłażany podawaj polane sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: 40 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień