Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11914
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3706
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11914
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3706
Składniki
Bakłażany umyć, rozciąć poziomo na pół, posolić i odstawić, by wypłynął sok.
Ostrożnie wydrążyć środki, pozostawiając przy skórce dość grubą warstwę miąższu.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić lub zrumienić na maśle.
Koperek i szczypiorek umyć, odsączyć, drob no posiekać.
Mięso wymieszać z cebulą, 6 łyżkami tartej bułki, jajkami, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i solą.
Nadziać bakłażany mięsem, posypać z wierzchu bułką tartą i żółtym serem.
Piec w wysmarowanym resztą masła naczyniu w temp. 180 st. C. 30-40 min.Źródło: Życie na Gorąco Retro