Do góry

Desery Przepis na:

Bakłażany faszerowane mięsem

Bakłażany faszerowane mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bakłażany faszerowane mięsem

Przygotowanie

  1. Bakłażany umyć, rozciąć poziomo na pół, posolić i odstawić, by wypłynął sok.

  2. Ostrożnie wydrążyć środki, pozostawiając przy skórce dość grubą warstwę miąższu.

  3. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić lub zrumienić na maśle.

  4. Koperek i szczypiorek umyć, odsączyć, drob no posiekać.

  5. Mięso wymieszać z cebulą, 6 łyżkami tartej bułki, jajkami, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i solą.

  6. Nadziać bakłażany mięsem, posypać z wierzchu bułką tartą i żółtym serem.

  7. Piec w wysmarowanym resztą masła naczyniu w temp. 180 st. C. 30-40 min.

    Źródło: Życie na Gorąco Retro

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń