Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 289
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 289
Składniki
Bakłażany umyć, rozciąć poziomo na pół, posolić i odstawić, by wypłynął sok.
Ostrożnie wydrążyć środki, pozostawiając przy skórce dość grubą warstwę miąższu.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić lub zrumienić na maśle.
Koperek i szczypiorek umyć, odsączyć, drob no posiekać.
Mięso wymieszać z cebulą, 6 łyżkami tartej bułki, jajkami, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i solą.
Nadziać bakłażany mięsem, posypać z wierzchu bułką tartą i żółtym serem.
Piec w wysmarowanym resztą masła naczyniu w temp. 180 st. C. 30-40 min.Źródło: Życie na Gorąco Retro