Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany faszerowane mięsem"
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54129
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 484
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5384
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54129
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 484
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5384
Składniki
Bakłażany umyć, rozciąć poziomo na pół, posolić i odstawić, by wypłynął sok.
Ostrożnie wydrążyć środki, pozostawiając przy skórce dość grubą warstwę miąższu.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić lub zrumienić na maśle.
Koperek i szczypiorek umyć, odsączyć, drob no posiekać.
Mięso wymieszać z cebulą, 6 łyżkami tartej bułki, jajkami, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić pieprzem i solą.
Nadziać bakłażany mięsem, posypać z wierzchu bułką tartą i żółtym serem.
Piec w wysmarowanym resztą masła naczyniu w temp. 180 st. C. 30-40 min.Źródło: Życie na Gorąco Retro