Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec z galaretką"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2799
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1067
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 253
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2799
Składniki
Każdą galaretkę osobno rozpuścić w gorącej wodzie (wziąć nieco mniej niż w przepisie) i pozostawić do stężenia.
Na spód blachy położyć biszkopty. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 3 żółtka i banany (2-3 pozostawić do dekoracji). Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową, zmiksować, wylać na biszkopty i wstawić do lodówki, aby ciasto stężało.
Białka ubić, dodać galaretkę wiśniową, zmiksować, wylać na zastygniętą masę. Na wierzchu ułożyć pokrojone banany. Zalać galaretką kiwi. Schłodzić.
ok. 75 minut
Po wlaniu ostatniej warstwy ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.Źródło: Twoje Imperium