Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i wspaniale bananowy! Najlepszy placek na zimno.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
Zrobić 2 galaretki z połową wody zalecanej w przepisie na opakowaniu. zostawic do ostygnięcia. Utrzec masło, dodać żółtko i cukier. Banany obrać, rozgnieść widelcem (jeden zostawić do ozdoby). Do utartej masy maślanej dodać ostudzone, ZACZYNAJĄCE TĘŻEĆ galaretki, mizgę bananową - wymieszać dokładnie mikserem.
Dno formy (ja używam tortownicy) wyłożyc biszkoptami, zalać TĘŻEJĄCĄ masą bananową, wstawić do lodówki.
Przygotować 1 galaretkę (z 3/4 wody). Zastygłe ciasto wyjąć z lodówki, ozdobic plasterkami banana (można dać też np. brzoskwinie z puszki... i inne owoce) , zalać tężejąca galaretką, wstawić do lodówki.