Do góry

Desery Przepis na:

Bananowo-Czekoladowe

Bananowo-Czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 232

Dodano:

Odsłon: 12448

Pyszniutkie i szybkie...

Składniki

  • Mąka pszenna, 2 szklanki
  • cukier puder, szklanka
  • proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
  • soda, pół łyżeczki
  • margaryna, 150g
  • mleko, pół szklanki
  • olejek waniliowy, kilka kropel
  • jajka, 2 sztuki
  • banany, 3 sztuki
  • Czekolada mleczna, pół tabliczki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bananowo-Czekoladowe

Przygotowanie

  1. Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, po kolei dodajemy po jajku ciągle ucierając, następnie dodajemy na zmianę po łyżce mąki (z proszkiem i sodą) i mleko,na samym końcu dodajemy ugniecione widelcem banany i czekoladę (startą na tarle). Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną foremce(ja użyłam keksówke). Pieczemy ok. godziny w temp.180*.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bosz56 15 września 2009 Proszek powoduje, ze ciasto rośnie, soda nadaje mu specyficzny ciemny kolor.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bosz56 15 września 2009 Proszek powoduje rośnięcie ciasta a soda nadaje mu specyficzny ciemny kolor.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 15 września 2009 Ciekawy i naprawde prosty i przede wszystkim tani przepis. Wypróbuje na pewno. Zastanawiam sieętylko, dlaczego w wielu przepisach mamy podane ,że należ dać proszek do pieczenia i sodę także. Czy ktos mi to wytłumaczy?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń