Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 108
Dodano: 02.09.2008
Odsłon: 55239
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ułożyć herbatniki kakaowe na blasze. Ubić kremówkę i powstałą masą posmarować herbatniki, przełożyć je warstwą krakersów. Ugotować budyń z cukrem a po schłodzeniu utrzeć z margaryną - powstałą masą posmarować krakersy. Przełożyć jeszcze raz herbatnikami (ten schemat możemy powtórzyć kilkakrotnie, ja pozostałem na dwóch warstwach). Całość możemy posypać dla ozdoby wiórkami kakaowymi lub kokosowymi. Pozostawić do schłodzenia na noc do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

pierozki2 13 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Ewidentnie widać że najpierw jest warstwa budyniowa a potem bita śmietana1 Kto głosował? | Odpowiedz

kaska333 19 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
muslalam ze to placek z bananami a nie z budyniem bananowym szkoda3 Kto głosował? | Odpowiedz

gesia_skorka 04 października 2008Zgłoś do usunięcia
ashira gotujesz puszke mleka w wodzie ok 3 godz. czekasz az ostygnie. ta mase (karmel) smarujesz herbatniki. to kolejna wartswa.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ashira 03 września 2008Zgłoś do usunięcia
a do czego dodać mleko skondensowane?3 Kto głosował? | Odpowiedz