Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna przekąska jeśli ktoś lubi banany :D
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Banany wstawić do lodówki na 2 godz. Żółtka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Wsypać mąkę po jednej łyżce i wlać śmietanę, dosypać sezam. Cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy.Na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto wstawić do na godz.
Banany obrać ze skórki i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Nadziewać na widelec , maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu.Posypać cukrem pudrem.