Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Baśniowy sernik na zimno"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1095
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1095
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4241
Składniki
Galaretkę cytrynową starannie rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, natomiast galaretkę czerwoną przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Zimne jajka i skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć w maszynce, wymieszać starannie z serkiem homogenizowanym, cukrem oraz galaretką cytrynową.
Masło utrzeć na pianę. Wciąż ucierając, stopniowo dodawać do niego serową masę. Przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu masy ułożyć umyte i osuszone maliny i jagody. Zalać owoce tężejącą czerwoną galaretką.
Wstawić przynajmniej na 3-4 godziny do lodówki.
Sernik podawać ozdobiony listkami mięty. Można także ozdobić go kleksami bitej śmietany.
Sernik na zimno można też przyrządzić na waflu lub na spodzie np. z pokruszonych herbatników albo biszkoptów.
ok. 5 godzinŹródło: Twoje Imperium