Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Baśniowy sernik na zimno"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 37
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 250
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 130
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 56
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 475
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 37
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 250
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 130
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 56
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 475
Składniki
Galaretkę cytrynową starannie rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, natomiast galaretkę czerwoną przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Zimne jajka i skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć w maszynce, wymieszać starannie z serkiem homogenizowanym, cukrem oraz galaretką cytrynową.
Masło utrzeć na pianę. Wciąż ucierając, stopniowo dodawać do niego serową masę. Przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu masy ułożyć umyte i osuszone maliny i jagody. Zalać owoce tężejącą czerwoną galaretką.
Wstawić przynajmniej na 3-4 godziny do lodówki.
Sernik podawać ozdobiony listkami mięty. Można także ozdobić go kleksami bitej śmietany.
Sernik na zimno można też przyrządzić na waflu lub na spodzie np. z pokruszonych herbatników albo biszkoptów.
ok. 5 godzinŹródło: Twoje Imperium