Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Baśniowy sernik na zimno"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 993
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1471
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1327
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 993
Składniki
Galaretkę cytrynową starannie rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, natomiast galaretkę czerwoną przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Zimne jajka i skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć w maszynce, wymieszać starannie z serkiem homogenizowanym, cukrem oraz galaretką cytrynową.
Masło utrzeć na pianę. Wciąż ucierając, stopniowo dodawać do niego serową masę. Przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu masy ułożyć umyte i osuszone maliny i jagody. Zalać owoce tężejącą czerwoną galaretką.
Wstawić przynajmniej na 3-4 godziny do lodówki.
Sernik podawać ozdobiony listkami mięty. Można także ozdobić go kleksami bitej śmietany.
Sernik na zimno można też przyrządzić na waflu lub na spodzie np. z pokruszonych herbatników albo biszkoptów.
ok. 5 godzinŹródło: Twoje Imperium