Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tych batonikach najlepsze jest to, że można je zabrać i podjadać wszędzie!
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1031
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4435
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 456
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2910
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38754
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1031
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4435
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 456
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2910
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38754
Składniki
Na rozgrzanej patelni zrumienić orzechy, pestki, sezam i płatki owsiane. W misce rozgnieść banany, dodać jajko, miód, sok jabłkowy i mieszać do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Wszystkie suche i mokre składniki porządnie ze sobą wymieszać.
Masę równomiernie przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 25 min aż wszystko ładnie zbrązowieje. Przed wystygnięciem kroimy na równe części (ok 12 szt.)
Rozpuszczamy w kąpieli wodnej pół gorzkiej czekolady i cienką warstwą smarujemy spód każdego batonika. Po zastygnięciu czekolady możemy zacząć delektować się tą niskokaloryczną desero-przekąską, życzę smacznego :)