Do góry

Desery Przepis na:

Batoniki musli

Batoniki musli

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 121

Dodano:

Odsłon: 4730

Smaczna i szybka przekąska

Składniki

  • 25 dag płatków owsianych
  • 10 dag suszonych moreli
  • 5 dag suszonej żurawiny
  • 5 dag rodzynek
  • 2 jajka
  • białko
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki płynnego miodu
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Batoniki musli

Przygotowanie

  1. Płatki mieszam z rozdrobnionymi, suszonymi owocami, jajkami, białkiem, olejem i miodem. Odstawiam na 30 minut.

  2. Foremkę wykładam papierem do pieczenia. Nakładam masę, mocno dociskam.

  3. Wstawiam na 20 minut do piekarnika o temperaturze 180 st. C. Przed pokrojeniem, placek dobrze ostudź.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń