Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza Pavlova z borówkami"
Ciasto w smaku niezwykle delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Cały czas s...
Odsłon: 3247
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 102
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1527
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 102
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1527
Składniki
Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia – staraj się uformować w miarę zgrabny okrąg (możesz go sobie narysować).
Bezę wstaw do piekarnika o temperaturze 150 stopni i pozostaw tam na 1,5 godziny. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w środku do całkowitego wystygnięcia.
Mascarpone ubij ze śmietanką, dodaj cukier waniliowy. Bezę przełóż na talerz lub paterę. Wyłóż na nią masę śmietanową, udekoruj owocami i miętą. Bezy „nie lubią” lodówek, więc najlepiej zjeść deser od razu! (żółtka, które zostaną, możesz wykorzystać do przygotowania creme brulée).Źródło: Show
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 21
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 124