Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza Pavlova z borówkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4244
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 73
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 377
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4244
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 73
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 377
Składniki
Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia – staraj się uformować w miarę zgrabny okrąg (możesz go sobie narysować).
Bezę wstaw do piekarnika o temperaturze 150 stopni i pozostaw tam na 1,5 godziny. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w środku do całkowitego wystygnięcia.
Mascarpone ubij ze śmietanką, dodaj cukier waniliowy. Bezę przełóż na talerz lub paterę. Wyłóż na nią masę śmietanową, udekoruj owocami i miętą. Bezy „nie lubią” lodówek, więc najlepiej zjeść deser od razu! (żółtka, które zostaną, możesz wykorzystać do przygotowania creme brulée).Źródło: Show