Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza Pavlova z borówkami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35684
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        Składniki
Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia – staraj się uformować w miarę zgrabny okrąg (możesz go sobie narysować).
Bezę wstaw do piekarnika o temperaturze 150 stopni i pozostaw tam na 1,5 godziny. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w środku do całkowitego wystygnięcia.
Mascarpone ubij ze śmietanką, dodaj cukier waniliowy. Bezę przełóż na talerz lub paterę. Wyłóż na nią masę śmietanową, udekoruj owocami i miętą. Bezy „nie lubią” lodówek, więc najlepiej zjeść deser od razu! (żółtka, które zostaną, możesz wykorzystać do przygotowania creme brulée).Źródło: Show