Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis jeśli zostało Ci jedno białko po przygotowaniu innego dania (tak właśnie było u mnie) lub jeśli masz ochotę na szybką słodką przekąskę na raz.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Białko ubić z solą i sokiem z cytryny na sztywno, potem dodawać stopniowo cukier ciągle miksując. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując dowolne kształty ;). Piec w temperaturze 150st.C przez 15 minut, ale po tym czasie nie wyciągać z piekarnika, tylko go wyłączyć. Beziki muszą leżakować tam ok.15minut, wtedy się wysuszą i nie będzie problemu z ich zdejmowaniem z papieru. Smacznego! (u nas w domu od zawsze beziki są brązowe, bardziej chrupiące, więc jeśli wolicie bardziej białe i ciągnące wystarczy je piec 10min)