Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis jeśli zostało Ci jedno białko po przygotowaniu innego dania (tak właśnie było u mnie) lub jeśli masz ochotę na szybką słodką przekąskę na raz.
Białko ubić z solą i sokiem z cytryny na sztywno, potem dodawać stopniowo cukier ciągle miksując. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując dowolne kształty ;). Piec w temperaturze 150st.C przez 15 minut, ale po tym czasie nie wyciągać z piekarnika, tylko go wyłączyć. Beziki muszą leżakować tam ok.15minut, wtedy się wysuszą i nie będzie problemu z ich zdejmowaniem z papieru. Smacznego! (u nas w domu od zawsze beziki są brązowe, bardziej chrupiące, więc jeśli wolicie bardziej białe i ciągnące wystarczy je piec 10min)
Jeśli macie zamrożone (zawsze zostają przy pieczeniu niektórych ciast) białka...
Odsłon: 2467
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1258
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 85
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 185
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 172
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 1258
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 85
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 185
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 172
Składniki
Białko ubić z solą i sokiem z cytryny na sztywno, potem dodawać stopniowo cukier ciągle miksując. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując dowolne kształty ;). Piec w temperaturze 150st.C przez 15 minut, ale po tym czasie nie wyciągać z piekarnika, tylko go wyłączyć. Beziki muszą leżakować tam ok.15minut, wtedy się wysuszą i nie będzie problemu z ich zdejmowaniem z papieru. Smacznego! (u nas w domu od zawsze beziki są brązowe, bardziej chrupiące, więc jeśli wolicie bardziej białe i ciągnące wystarczy je piec 10min)
Przepisy Desery
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 4
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19591