Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis jeśli zostało Ci jedno białko po przygotowaniu innego dania (tak właśnie było u mnie) lub jeśli masz ochotę na szybką słodką przekąskę na raz.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22605
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4707
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 674
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22605
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4707
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 674
Składniki
Białko ubić z solą i sokiem z cytryny na sztywno, potem dodawać stopniowo cukier ciągle miksując. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując dowolne kształty ;). Piec w temperaturze 150st.C przez 15 minut, ale po tym czasie nie wyciągać z piekarnika, tylko go wyłączyć. Beziki muszą leżakować tam ok.15minut, wtedy się wysuszą i nie będzie problemu z ich zdejmowaniem z papieru. Smacznego! (u nas w domu od zawsze beziki są brązowe, bardziej chrupiące, więc jeśli wolicie bardziej białe i ciągnące wystarczy je piec 10min)