Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis jeśli zostało Ci jedno białko po przygotowaniu innego dania (tak właśnie było u mnie) lub jeśli masz ochotę na szybką słodką przekąskę na raz.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 167
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104517
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 167
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104517
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9046
Składniki
Białko ubić z solą i sokiem z cytryny na sztywno, potem dodawać stopniowo cukier ciągle miksując. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub nakładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując dowolne kształty ;). Piec w temperaturze 150st.C przez 15 minut, ale po tym czasie nie wyciągać z piekarnika, tylko go wyłączyć. Beziki muszą leżakować tam ok.15minut, wtedy się wysuszą i nie będzie problemu z ich zdejmowaniem z papieru. Smacznego! (u nas w domu od zawsze beziki są brązowe, bardziej chrupiące, więc jeśli wolicie bardziej białe i ciągnące wystarczy je piec 10min)