Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 181
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 21
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 181
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 21
Składniki
Miksujemy chwilę białka ze szczypta soli, do lekko podbitych dodajemy po łyżce cukru i dalej miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy całą porcję cukru, piana powinna byc sztywna i lśniąca dodajemy sok z cytryny. Nagrzewamy piekarnik do 120°C funkcja góra-dót (jesli robicie dwie blachy - termoobieg) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, po tym czasie zmniejszamy do 100°C i pieczemy jeszcze 1,5h. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy bezy. Prygotowanie kremu: Smietanke oraz biała czekolade rozpuszczamy, lekko zagotowujemy. Nastepnie od razu blendujemy całość blenderem recznym (nie pomijaj tego etapu). Przelewamy do miseczki i wkładamy do lodówki na min. 4h do schłodzenia i zgestnienia. Po tym czasie miksujemy całość na wysokich obrotach miksera, nastepnie dodajemy serek mascarpone. Owoce wedle uznania