Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19475
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14359
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19475
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13145
Składniki
Miksujemy chwilę białka ze szczypta soli, do lekko podbitych dodajemy po łyżce cukru i dalej miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy całą porcję cukru, piana powinna byc sztywna i lśniąca dodajemy sok z cytryny. Nagrzewamy piekarnik do 120°C funkcja góra-dót (jesli robicie dwie blachy - termoobieg) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, po tym czasie zmniejszamy do 100°C i pieczemy jeszcze 1,5h. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy bezy. Prygotowanie kremu: Smietanke oraz biała czekolade rozpuszczamy, lekko zagotowujemy. Nastepnie od razu blendujemy całość blenderem recznym (nie pomijaj tego etapu). Przelewamy do miseczki i wkładamy do lodówki na min. 4h do schłodzenia i zgestnienia. Po tym czasie miksujemy całość na wysokich obrotach miksera, nastepnie dodajemy serek mascarpone. Owoce wedle uznania