Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8417
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8417
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Miksujemy chwilę białka ze szczypta soli, do lekko podbitych dodajemy po łyżce cukru i dalej miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy całą porcję cukru, piana powinna byc sztywna i lśniąca dodajemy sok z cytryny. Nagrzewamy piekarnik do 120°C funkcja góra-dót (jesli robicie dwie blachy - termoobieg) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, po tym czasie zmniejszamy do 100°C i pieczemy jeszcze 1,5h. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy bezy. Prygotowanie kremu: Smietanke oraz biała czekolade rozpuszczamy, lekko zagotowujemy. Nastepnie od razu blendujemy całość blenderem recznym (nie pomijaj tego etapu). Przelewamy do miseczki i wkładamy do lodówki na min. 4h do schłodzenia i zgestnienia. Po tym czasie miksujemy całość na wysokich obrotach miksera, nastepnie dodajemy serek mascarpone. Owoce wedle uznania