Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 79
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 79
Składniki
Miksujemy chwilę białka ze szczypta soli, do lekko podbitych dodajemy po łyżce cukru i dalej miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy całą porcję cukru, piana powinna byc sztywna i lśniąca dodajemy sok z cytryny. Nagrzewamy piekarnik do 120°C funkcja góra-dót (jesli robicie dwie blachy - termoobieg) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, po tym czasie zmniejszamy do 100°C i pieczemy jeszcze 1,5h. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy bezy. Prygotowanie kremu: Smietanke oraz biała czekolade rozpuszczamy, lekko zagotowujemy. Nastepnie od razu blendujemy całość blenderem recznym (nie pomijaj tego etapu). Przelewamy do miseczki i wkładamy do lodówki na min. 4h do schłodzenia i zgestnienia. Po tym czasie miksujemy całość na wysokich obrotach miksera, nastepnie dodajemy serek mascarpone. Owoce wedle uznania