Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414626
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414626
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Białka ubij z cukrem i sokiem z limonki na sztywną pianę. Dodaj cukier puder i wiórki. Masą napełnij worek cukierniczy. Za pomocą gładkiej końcówki wyciśnij małe, owalne ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 110 °C przez około 50 minut. Następnie wyłącz piekarnik i wysusz w nim ciasteczka, aż piekarnik wystygnie.
Budyń wymieszaj z wodą. Dodaj sok, cukier i skórkę z limonki. Ugotuj gęsty krem, stale mieszając, ostudź go. Następnie zmiksuj i stopniowo dodaj masło. Kremem posmaruj połowę ciasteczek i sklej z pozostałymi.Źródło: Na żywo