Do góry

Desery Przepis na:

Bezy z limonką

Bezy z limonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Bezy z limonką"

Składniki

  • 6 białek
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 10 dag cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki wiórków kokosowych. Krem: sok i skórka z 1 limonki
  • opakowanie budyniu
  • 10 dag cukru
  • 3 łyżki masła. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bezy z limonką

Przygotowanie

  1. Białka ubij z cukrem i sokiem z limonki na sztywną pianę. Dodaj cukier puder i wiórki. Masą napełnij worek cukierniczy. Za pomocą gładkiej końcówki wyciśnij małe, owalne ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 110 °C przez około 50 minut. Następnie wyłącz piekarnik i wysusz w nim ciasteczka, aż piekarnik wystygnie.

  2. Budyń wymieszaj z wodą. Dodaj sok, cukier i skórkę z limonki. Ugotuj gęsty krem, stale mieszając, ostudź go. Następnie zmiksuj i stopniowo dodaj masło. Kremem posmaruj połowę ciasteczek i sklej z pozostałymi.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń