Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biała kiełbasa w cieście"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1144
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14733
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1144
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14733
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż, pokrój na sześć kawałków. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Namocz w nich kiełbaski, ułóż na cieście, ciasno owiń, zlepiając na końcach. Lekko natnij nożem w kilku miejscach.
Kiełbaski ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch posmaruj pozostałymi jajkami. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika. Piecz 20 minut. Kiełbaski podawaj na półmisku na sałatach.
<strong>Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie