Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biała kiełbasa w cieście"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1823
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1823
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6359
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż, pokrój na sześć kawałków. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Namocz w nich kiełbaski, ułóż na cieście, ciasno owiń, zlepiając na końcach. Lekko natnij nożem w kilku miejscach.
Kiełbaski ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch posmaruj pozostałymi jajkami. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika. Piecz 20 minut. Kiełbaski podawaj na półmisku na sałatach.
<strong>Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie