Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15207
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15207
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1861
Składniki
Rozgrzej trochę oleju i obsmaż białą kiełbasę. Drobno pokrój cebulę oraz boczek. Na tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj boczek oraz czosnek. Smaż, aż boczek pięknie się zrumieni.
Do garnka wlej 2 litry wody i zagotuj. Włóż podsmażone kiełbasy, boczek z cebulą oraz czosnkiem oraz plasterki szynki. Zagotuj. Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół.
Do garnka z zupą wlej ocet. Zagotuj. Śmietanę wymieszaj z niewielką ilością barszczu i wlej mieszankę do zupy. Przypraw solą, pieprzem. Włóż jajka i podgrzej. Posyp posiekanym szczypiorkiem, podaj z bułeczką.
Barszcz można lekko zagęścić odrobiną mąki. Będzie bardziej aksamitny. Można także dodać do niego 1-2 łyżki chrzanu, świeżego lub ze słoika.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks