Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 686
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 114
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 686
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 114
Składniki
Rozgrzej trochę oleju i obsmaż białą kiełbasę. Drobno pokrój cebulę oraz boczek. Na tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj boczek oraz czosnek. Smaż, aż boczek pięknie się zrumieni.
Do garnka wlej 2 litry wody i zagotuj. Włóż podsmażone kiełbasy, boczek z cebulą oraz czosnkiem oraz plasterki szynki. Zagotuj. Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół.
Do garnka z zupą wlej ocet. Zagotuj. Śmietanę wymieszaj z niewielką ilością barszczu i wlej mieszankę do zupy. Przypraw solą, pieprzem. Włóż jajka i podgrzej. Posyp posiekanym szczypiorkiem, podaj z bułeczką.
Barszcz można lekko zagęścić odrobiną mąki. Będzie bardziej aksamitny. Można także dodać do niego 1-2 łyżki chrzanu, świeżego lub ze słoika.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Bella Relaks