Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biały puch - ciasto bez pieczenia"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35683
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35683
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
        
        Składniki
Kasię rozpuszczam razem z mleczną czekoladą. Mieszam z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masą wykładam dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugniatam. Wstawiam do lodówki.
Żelatynę namaczam w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. W tym czasie czekoladę białą rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze 100 ml śmietanki kremówki, mieszam z napęczniałą żelatyną. Studzę.
Pozostałą, zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, mieszam delikatnie z masą czekoladową. Wykładam na schłodzony spód, wstawiam do lodówki, by ciasto stężało. Gotowe dekoruję wiórkami czekoladowymi.Źródło: Rewia