Do góry

Desery Przepis na:

Biały puch - ciasto bez pieczenia

Biały puch - ciasto bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 26

Sprawdzony przepis na "Biały puch - ciasto bez pieczenia"

Składniki

  • 125 g margaryny Kasia
  • 300 g pokruszonych herbatników lub biszkoptów
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 3 tabliczki białej czekolady
  • 600 ml śmietanki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • wiórki z mlecznej czekolady
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biały puch - ciasto bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Kasię rozpuszczam razem z mleczną czekoladą. Mieszam z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masą wykładam dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugniatam. Wstawiam do lodówki.

  2. Żelatynę namaczam w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. W tym czasie czekoladę białą rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze 100 ml śmietanki kremówki, mieszam z napęczniałą żelatyną. Studzę.

  3. Pozostałą, zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, mieszam delikatnie z masą czekoladową. Wykładam na schłodzony spód, wstawiam do lodówki, by ciasto stężało. Gotowe dekoruję wiórkami czekoladowymi.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń