Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biały puch - ciasto bez pieczenia"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119409
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Kasię rozpuszczam razem z mleczną czekoladą. Mieszam z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masą wykładam dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugniatam. Wstawiam do lodówki.
Żelatynę namaczam w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. W tym czasie czekoladę białą rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze 100 ml śmietanki kremówki, mieszam z napęczniałą żelatyną. Studzę.
Pozostałą, zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, mieszam delikatnie z masą czekoladową. Wykładam na schłodzony spód, wstawiam do lodówki, by ciasto stężało. Gotowe dekoruję wiórkami czekoladowymi.Źródło: Rewia