Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biedronki na serku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Biały ser zmiel lub utrzyj starannie na gładką kremową masę. Dodaj majonez oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Pastę serową dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli chcesz, możesz wzbogacić ją dodatkiem ulubionych ziół, posiekanej drobno szynki drobiowej lub chrzanu.
Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, posiekaj. Krakersy posmaruj przygotowaną pastą serową. Jeśli chcesz, zamiast gotowych krakersów możesz użyć chrupiących tostów (zrumień pieczywo w tosterze i szklanką wytnij z niego kółeczka).
Pomidorki koktajlowe opłucz, przekrój na połówki. Układaj na każdej kanapeczce tak, by tworzyły rozchylone skrzydełka biedronek. Oliwki osącz z zalewy. Z połówek zrób główki owadów. Resztę posiekaj. Posyp biedronki. Całość udekoruj szczypiorkiem. Podawaj na przekąskę.
czas ok. 10 min; porcja – 190 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety