Do góry

Desery Przepis na:

Biedronki na serku

Biedronki na serku

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28007

Dodano:

Odsłon: 11

Smaczny pomysł na "Biedronki na serku"

Składniki

  • 20 dag białego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • kilka łodyżek szczypiorku
  • 12 okrągłych krakersów
  • po 12 pomidorków koktajlowych i czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biały ser zmiel lub utrzyj starannie na gładką kremową masę. Dodaj majonez oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Pastę serową dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli chcesz, możesz wzbogacić ją dodatkiem ulubionych ziół, posiekanej drobno szynki drobiowej lub chrzanu.

  2. Szczypiorek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, posiekaj. Krakersy posmaruj przygotowaną pastą serową. Jeśli chcesz, zamiast gotowych krakersów możesz użyć chrupiących tostów (zrumień pieczywo w tosterze i szklanką wytnij z niego kółeczka).

  3. Pomidorki koktajlowe opłucz, przekrój na połówki. Układaj na każdej kanapeczce tak, by tworzyły rozchylone skrzydełka biedronek. Oliwki osącz z zalewy. Z połówek zrób główki owadów. Resztę posiekaj. Posyp biedronki. Całość udekoruj szczypiorkiem. Podawaj na przekąskę.

  4. czas ok. 10 min; porcja – 190 kcal, cena 2,10 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń