Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt jabłkowy

Biszkopt jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 32

Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt jabłkowy"

Składniki

  • 5 jabłek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jaj
  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • tłuszcz, bułka lub mąka do formy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Biszkopt jabłkowy

Przygotowanie

  1. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w plastry, cząstki lub ósemki. Obtocz w mące. Jajka ubij z cukrem.

  2. Dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj na gładko. Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką lub bułką formy (24 cm). Ułóż na wierzchu jabłka. Piecz w 175oC ok. 50 min.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń