Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt jabłkowy"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1368
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18597
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1368
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18597
Składniki
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w plastry, cząstki lub ósemki. Obtocz w mące. Jajka ubij z cukrem.
Dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj na gładko. Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką lub bułką formy (24 cm). Ułóż na wierzchu jabłka. Piecz w 175oC ok. 50 min.Źródło: Świat kobiety