Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt jabłkowy"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2705
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14328
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2705
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14328
Składniki
Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w plastry, cząstki lub ósemki. Obtocz w mące. Jajka ubij z cukrem.
Dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, zmiksuj na gładko. Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką lub bułką formy (24 cm). Ułóż na wierzchu jabłka. Piecz w 175oC ok. 50 min.Źródło: Świat kobiety