Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z agrestem"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17466
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14990
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1800
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17466
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz łyżką octu. Połącz z białkami oraz mąką.
Ciasto wlej do formy o wymiarach 40 x 12 cm. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je poprzecznie na dwa blaty.
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę wymieszaj ze zmiksowanym agrestem. Do formy włóż jeden blat ciasta, pokryj masą, nakryj drugim. Posyp cukrem pudrem, udekoruj.
Porcje 10. 60 min . Cena 1,30 zł. Kalorie 260.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Bella Relaks