Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z agrestem"
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Sma...
Odsłon: 5373
Dżem z agrestu to jedno z piękniejszych wspomnień dzieciństwa i wakacji na ws...
Odsłon: 482
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 725
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 107
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 260
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie...
Odsłon: 725
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 107
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 260
Składniki
Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Żółtka wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz łyżką octu. Połącz z białkami oraz mąką.
Ciasto wlej do formy o wymiarach 40 x 12 cm. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je poprzecznie na dwa blaty.
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę wymieszaj ze zmiksowanym agrestem. Do formy włóż jeden blat ciasta, pokryj masą, nakryj drugim. Posyp cukrem pudrem, udekoruj.
Porcje 10. 60 min . Cena 1,30 zł. Kalorie 260.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Bella Relaks
Przepisy Desery
Desery
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Ciasto szpinakowe z truskawkami
Pamiętasz popularne ciasto Leśny Mech? Warto odkurzyć stary przepis. A poniew...
Odsłon: 557
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47881