Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Składniki
Biszkopt: Bialka ubic na sztywną pianę.Caly czas ubijając dodawac stopniowo cukier,po jednym żółtku.Na koniec wsypac mąke wymieszaną z proszkiem i kakao.Ciasto wlac do wylozonej papierem blaszki o wymiarach 24 na 40cm.Piec ok.30 minut w temp.170 stopni.
Masa: Żelatyne rozpuscic w wodzie.Śmietane ubic z cukrem.Śmietane połączyc z ajerkoniakiem i żelatyną.Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż i przełożyc masą mozna udekorowac wiurkami czekolady.