Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8080
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8080
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 383
Składniki
Biszkopt: Bialka ubic na sztywną pianę.Caly czas ubijając dodawac stopniowo cukier,po jednym żółtku.Na koniec wsypac mąke wymieszaną z proszkiem i kakao.Ciasto wlac do wylozonej papierem blaszki o wymiarach 24 na 40cm.Piec ok.30 minut w temp.170 stopni.
Masa: Żelatyne rozpuscic w wodzie.Śmietane ubic z cukrem.Śmietane połączyc z ajerkoniakiem i żelatyną.Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż i przełożyc masą mozna udekorowac wiurkami czekolady.