Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Składniki
Biszkopt: Bialka ubic na sztywną pianę.Caly czas ubijając dodawac stopniowo cukier,po jednym żółtku.Na koniec wsypac mąke wymieszaną z proszkiem i kakao.Ciasto wlac do wylozonej papierem blaszki o wymiarach 24 na 40cm.Piec ok.30 minut w temp.170 stopni.
Masa: Żelatyne rozpuscic w wodzie.Śmietane ubic z cukrem.Śmietane połączyc z ajerkoniakiem i żelatyną.Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż i przełożyc masą mozna udekorowac wiurkami czekolady.