Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt z masą karmelową"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
W rondelku z grubym dnem zrobić z cukru jasny karmel. Wlać śmietanę kremówkę. Podgrzewać, lekko ubijając, aż masa stanie się jednolita. Odstawić do wystudzenia. Na noc wstawić do lodówki.
Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubijając, kolejno dodawać żółtka. Do kremu jajecznego dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 175°C. Jeszcze ciepłe ciasto skropić likierem jajecznym i poczekać, aż wystygnie. Śmietanę karmelową ubić na sztywno i posmarować nią ciasto. Udekorować połówkami truskawek i cząstkami me lona.
Czas przygotowannie: ok. 80 minut (bez tężenia)Źródło: Życie na gorąco