Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ta wersja raczej przeważa w ilości truskawek :) [dla owocowych łasuchów]
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4359
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Składniki
ubić na sztywno białka, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier, następnie po jednym żółtku i miksować
mąkę z proszkiem przesiać i wsypywać stopniowo do masy delikatnie mieszając łyżką
ciasto wylać na tortownicę (wyłożoną papierem do pieczenia)i łyżką uformować tak, żeby na bokach było troszkę więcej [nie zalezy nam na wyrośnieciu na środku]; piec pół godziny w 180 st.
na wychłodzonym biszkopcie poukładać fantazyjnie truskawki
przygotować 2 galaretki w mniejszych ilościach wody niż na opakowaniu (ja odjęłam chyba pół albo 1 szkl.-mniej więcej, przecież świat się nie zawali)
tężejąca galaretkę cytrynową wylać z czterech różnych boków tortownicy, a truskawkową z czterech przeciwnych i schłodzić w lodówce