Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowa piramida"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2762
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6964
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2762
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6964
Składniki
. Biszkopt: białka ubij z solą. Wsypuj cukry, ubijając i dodawaj po jednym żółtku. Wsyp przesianą mąkę, połącz. Ciasto piecz 15-20 min w 170°C. Ostudź, nasącz cytrynówką.
Masa: jajka ubij z cukrem na parze. Dodaj skórkę i sok z limonki. Ostudź. Masło utrzyj, dodając masę limonkową. Wlej spirytus, utrzyj na gładki krem.
Biszkopt pokrój na 4-5 pasków, przy czym każdy kolejny powinien być o 3-4 cm węższy od poprzedniego. Z wykrojonych pasów ułóż piramidę, przekładając każdą warstwę kremem limonkowym. Wierzch posmaruj pozostałą masą. Schłodź.
Jeśli upieczony biszkopt ma nierówny, pofałdowany wierzch, połóż go do góry dnem na deseczce. Po 15 minutach powinien się wyrównać.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie