Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowa piramida"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1133
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3302
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 823
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1133
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 399
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3302
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 823
Składniki
. Biszkopt: białka ubij z solą. Wsypuj cukry, ubijając i dodawaj po jednym żółtku. Wsyp przesianą mąkę, połącz. Ciasto piecz 15-20 min w 170°C. Ostudź, nasącz cytrynówką.
Masa: jajka ubij z cukrem na parze. Dodaj skórkę i sok z limonki. Ostudź. Masło utrzyj, dodając masę limonkową. Wlej spirytus, utrzyj na gładki krem.
Biszkopt pokrój na 4-5 pasków, przy czym każdy kolejny powinien być o 3-4 cm węższy od poprzedniego. Z wykrojonych pasów ułóż piramidę, przekładając każdą warstwę kremem limonkowym. Wierzch posmaruj pozostałą masą. Schłodź.
Jeśli upieczony biszkopt ma nierówny, pofałdowany wierzch, połóż go do góry dnem na deseczce. Po 15 minutach powinien się wyrównać.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie