Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowe wieżyczki z jagodami i masą kokosową"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420276
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1702
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119697
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420276
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1702
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119697
Składniki
Wiórki kokosowe wsyp do śmietany. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze około 10 minut na małym płomieniu.
Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc. Następnie śmietanę przecedź przez sitko. Mocno odciśnij wiórki. Biszkoptowe blaty skrop likierem i posmaruj konfiturą. Kokosową śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem oraz zagęstnikiem.
Ubij na sztywno. Blaty posmarowane konfiturą przełóż kremem kokosowym. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki. Następnie potnij na porcje. Ew. udekoruj świeżymi borówkami oraz listkami mięty.Źródło: Tina