Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowe wieżyczki z jagodami i masą kokosową"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Wiórki kokosowe wsyp do śmietany. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze około 10 minut na małym płomieniu.
Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc. Następnie śmietanę przecedź przez sitko. Mocno odciśnij wiórki. Biszkoptowe blaty skrop likierem i posmaruj konfiturą. Kokosową śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem oraz zagęstnikiem.
Ubij na sztywno. Blaty posmarowane konfiturą przełóż kremem kokosowym. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki. Następnie potnij na porcje. Ew. udekoruj świeżymi borówkami oraz listkami mięty.Źródło: Tina