Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowe wieżyczki z jagodami i masą kokosową"
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2721
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 679
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 419
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2721
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 679
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 419
Składniki
Wiórki kokosowe wsyp do śmietany. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze około 10 minut na małym płomieniu.
Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc. Następnie śmietanę przecedź przez sitko. Mocno odciśnij wiórki. Biszkoptowe blaty skrop likierem i posmaruj konfiturą. Kokosową śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem oraz zagęstnikiem.
Ubij na sztywno. Blaty posmarowane konfiturą przełóż kremem kokosowym. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki. Następnie potnij na porcje. Ew. udekoruj świeżymi borówkami oraz listkami mięty.Źródło: Tina