Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowe wieżyczki z jagodami i masą kokosową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1799
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1799
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1961
Składniki
Wiórki kokosowe wsyp do śmietany. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze około 10 minut na małym płomieniu.
Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a jeszcze lepiej na noc. Następnie śmietanę przecedź przez sitko. Mocno odciśnij wiórki. Biszkoptowe blaty skrop likierem i posmaruj konfiturą. Kokosową śmietanę wymieszaj z cukrem pudrem oraz zagęstnikiem.
Ubij na sztywno. Blaty posmarowane konfiturą przełóż kremem kokosowym. Ciasto wstaw na godzinę do lodówki. Następnie potnij na porcje. Ew. udekoruj świeżymi borówkami oraz listkami mięty.Źródło: Tina