Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy serniczek z nutką mięty"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 273
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 531
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 992
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 275
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 273
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 531
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 992
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 275
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 25 minut w temp. 175oC. Biszkopt wystudź.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem. Banany obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Posiekaj ok. 2/3 czekoladek. Masę wymieszaj z 2/3 bananów oraz posiekanymi czekoladkami.
Krem rozsmaruj na biszkopcie. Na wierzchu tortu rozłóż resztę czekoladek i bananów. Schładzaj 2 godziny. Przed podaniem ciasto udekoruj, np. miętą oraz wiórkami czekoladowymi.Źródło: Naj